Last Update: 26/11/2017 21:43 PM

IBPS PO Mains Exam Analysis & Questions Asked in 26th November 2017

IBPS PO 26th November Exam Analysis 2017

Candidates can check IBPS PO 26th November Exam Analysis 2017 with Questions asked in IBPS PO Mains 26th Nov Exam. For the ease of applicants after the examination here we elaborate the question which already asked in the examination. Candidates can also find a number of questions as per topics wise, the good number of attempts, the difficulty level of paper. The mentioned IBPS PO Mains Exam Analysis 2017 of 26th Nov will help you to know the overall difficulty level of examination and which kinds of questions were asked in the examination.

IBPS PO 26th November Exam Analysis 2017 - Mains Paper

Subject

Number of Questions

Maximum Marks Time Allotted for Each Test (Separately Timed)

Paper Level

Good Attempts

Reasoning & Computer Aptitude

45

60 60 Minutes

Moderate-Difficult

17-20

General/ Economy/ Banking Awareness 

40

40 35 Minutes

Moderate

23-29

English Language

35

40 40 Minutes

Difficult

11-15

Data Analysis & Interpretation

35

60 45 Minutes

Moderate-Difficult 

18-22

Overall

155

200 3 Hours

Moderate

74-83

English Language (Letter Writing & Essay) 2 25 30 Minutes Easy-Moderate 12-18

The Institute of Banking Personnel Selection decides to organize examination in one shift, The IBPS Mains examination scheduled on 26th November 2017 at different examination centers. This, candidates who have appeared in the examination they can take a presumption of paper by IBPS PO 26th November Exam Analysis 2017. Therefore, we recommended applicants to go through the complete post to know the overall difficulty level of examination.

Reasoning & Computer Aptitude IBPS PO Exam Analysis 26th Nov 2017

Topic

Number of Questions 

Level

Sitting Arrangement & Puzzles

15

Difficult

Direction Sense

5

Difficult

Logical Reasoning

10

Difficult

Input-Output

5

Difficult

Data Sufficiency 

2

Difficult

Coded Blood Relation

4

Difficult

Micellaneous

4

Difficult

Total

45

Difficult

General Awareness IBPS PO 2017 Exam Analysis 26th Nov

Topic

Number of Questions

Level

Current Affairs

12

Moderate-Difficult

Banking Awareness

15

Moderate

Economy

9

Moderate-Difficult
General Awareness 4 Easy

Total

40

Moderate

English Language IBPS PO 26th Nov Exam Analysis 2017

Topic

Number of Questions 

Level

Reading Comprehension

10

Difficult

Para Jumble (New Pattern)

4

Difficult

Cloze Test

5

Moderate

Error Detection

5

Moderate-Difficult

Rephrasing Sentence to correct grammatical form    

4

Difficult
Double Filler 2 Moderate
Connector Usage 5 Moderate-Difficult

Total

35

Difficult

Data Analysis & Interpretation IBPS PO Mains 26th Nov Exam Analysis 2017

Topic

Number of Questions 

Level

Data Interpretation

15 (2 marks each)

Difficult

Data Sufficiency

5 (2 marks each)

Difficult

Inequality (Q1, Q2 Type)    

5 (2 marks each)

Moderate-Difficult

Number Series (Wrong Number) 

5 (1 mark each)

Moderate-Difficult

Miscellaneous

5 (1 mark each)

Moderate-Difficult

Total

45

Moderate-Difficult

IBPS PO Mains Questions Asked on 26th Nov 2017 Examination

IBPS PO Mains English Questions Asked on 26th Nov Paper

  • To Be Updated Soon

IBPS PO Mains Data Analysis & Interpretation Questions Asked on 26th Nov Paper

  • To Be Updated Soon

IBPS PO Mains General Awareness Questions Asked on 26th Nov Paper

Q1. What is ‘U’ stands for in ‘Amrut’ Scheme?

Ans: Urban (Amrut – Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation)

Q2. What is ‘A’ stands for in ‘SEAC’?

Ans: Appraisal (SEAC – State Expert Appraisal Committee)

Q3. What is ‘S’ stands for in ‘SWIFT’?

Ans: Society (SWIFT – Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication)

Q4. What is ‘V’ stands for in ‘LTV’?

Ans: Value (LTV – Loan To Value)

Q5. Dudhwa Dam is situated on which river?

Ans: Mahanadi River

Q6. Which country will host next G7 Summit in 2018?

Ans: Canada

Q7. Which country will host next Commonwealth Games?

Ans: Gold Coast,Queensland, Australia

Q8. Tallinn is a capital of which country?

Ans: Estonia

Q9. Who is the Prime Minister/President of Italy?

Ans: The current President is Sergio Mattarella and the current Prime Minister of Italy is Paolo Gentiloni

Q10. What is the budget allotted for MGNREGA for FY 2017-18?

Ans: 48000 crore

Q11. Where is the headquarter of Amnesty International?

Ans: London, United Kingdom

Q12. Where is the headquarter of New Union Bank of India?

Ans: Mumbai

Q13. Bandhan Bank Limited, which is an Indian banking and financial services company, started as a?

Ans: Micro-Finance Institute

Q14. How much bonds will be issued by government from 2.11 Lac Crore allotted for the recapitalization of PSUs?

Ans: 1.35 lakh crore

Q15. Where is the headquarter of International Weight Lifting?

Ans: Budapest, Hungary

Q16. Who is the head of the committee related to the merger of public sector banks?

Ans: Arun Jaitley

Q17. World Business Report published by?

Ans: World Bank

Q18. Which day is celebrated on 12th November?

Ans: World Pneumonia Day

Q19. Who is the winner of U17 Football World Cup 2017?

Ans: England

Q20. India 2017 Yearbook written by?

Ans: Rajiv Mehrishi

Q21. Sivalingam Sathish Kumar and RV Rahul related to which sports?

Ans: Weightlifting

Q22. Panna National Park located in which state?

Ans: Madhya Pradesh

Q23. Fugdi is a Goan folk dance is related to which state?

Ans: Goa

Q24. MV Sridhar died recently, related to which field?

Ans: Crickter

Q25. What is the maximum deposit limit of IPPB Savings Account?

Ans: ₹ 1 Lakh

Q26. Which two countries will be the world’s largest economy by 2050?

Ans: China & India

Q27. Kisan Credit Card scheme was introduced by which institution?

Ans: NABARD

Q28.The Reserve Bank of India (RBI) has constituted high-level task force on public credit registry (PCR), is headed by?

Ans: Y M Deosthalee.

Q29. Where is the headquarter of City Union Bank?

Ans: Kumbakonam, Tamil Nadu

Q30. Which organisation publishes the World Economic Outlook (WEO) report?

Ans: International Monetary Fund (IMF)

Q31. The ease of doing business report is published by which organisation?

Ans: World Bank

Q32. Which Ministry imposes the Antidumping duty on the issuance of notice?

Ans: Ministry of Commerce & Industry

Q33. The transaction in which bank guarantees the payment in case of damage or financial loss and accepts financial risk & liability is known as?

Ans: Letter of Credit

Q34. Market dominated by small no of sellers is called as?

Ans: Oligopoly

Q35. What is the payment made by the user by scanning a code from his/her phone known as?

Ans: Bharat QR

Q36. What is the slowdown in the rate of increase of prices of goods & services in National GDP over time called?

Ans: Disinflation

Q37. The government has applied a 10% surcharge amount on which income group?

Ans: People whose income between ₹ 50 lakh to ₹ 1 crore

Q38. To give the financial inclusion drive under the 'Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana', Business correspondents to get minimum monthly pay of which amount?

Ans: ₹5,000

Q39. The Budget 2017-18 provided NABARD with an additional amount of?

Ans: ₹ 20,000 crore

Q40. Under GST regime which is a taxable event?

Ans: Supply of Goods and Services

IBPS PO Mains Reasoning Ability Questions Asked on 26th Nov Paper

Puzzles & Seating Arrangement
Questions were not in defined sets. 

  • A Linear arrangement was given where 3 people were sitting in 2 rows each and directions (i.e. north/ south) was not defined for any particular row). 
  • A circular arrangement was asked where more than 10 people were sitting in a circle, all facing inside (i.e. number of people in the arrangement was not defined). Although there was no additional parameter given, the question was time taking. 
  • Another Linear arrangement was given where 7 people were sitting in a single row, 4 facing north. The colours they like was given as an additional parameter.

Descriptive Writing Test Asked on 7th Nov Paper

English Language (Letter & Essay Writing) for 25 marks, time limit 30 minutes. There were 3 Essays and 3 Letter Writing Topics from which a candidate has to choose:

Letter Writing
1. Letter to your office colleague.
2. Write a Letter to you friend encouraging and advising him to plan his own start-up.
3. Write a letter to the branch manager requesting him to block your credit card as you've lost it and ask him to issue you a new card.

Essay Topic:
1. Advantages and Disadvantages of Cashless economy.
2. Which reform in Indian education can be compared with International level.
3. Effects of gadgets on intellectual capabilities of humans.

IBPS PO Mains 2017 Exam Analysis of 26th November

IBPS PO 26th November 2017 Exam Analysis is available here, which is most profitable for applicants who were appeared in IBPS PO Mains. All the applicants who are going to attempt the IBPS PO examination in future are suggested to must read full IBPS PO 2017 Exam Analysis 26th November to know the overall difficulty level section wise. Candidates can also share their experience of IBPS PO Questions Asked on 26th November 2017 Mains exam. Thank You!

Add Your Comment

Comments (0)
आज ही Download करें "WiFiStudy Mobile App"

Quiz | PDF | Job Alerts Download Now