Last Update: 12/11/2017 14:23 PM

IBPS RRB Clerk Mains Exam Analysis 2017 - 12th Nov RRB Office Assistant

IBPS RRB Office Assistant 12th Nov Exam Analysis 2017

IBPS RRB Office Assistant 2017 Exam Analysis of 12th November all shifts is available here with IBPS RRB Clerk Questions Asked on 12th Nov Mains paper. IBPS RRB Clerk Mains examination is over now and applicants searching to check exam analysis of today's paper. Therefore, we have provided the IBPS RRB Clerk 2017 Exam Analysis of 12th November exam that is totally based on the candidate’s feedback who have attempted the RRB Office Assistant Mains examination today. IBPS RRB Office Assistant Mains exam analysis is the most anticipated one of the whole day. The given IBPS RRB Office Assistant Exam Analysis 12th Nov 2017 is fully based on the student’s feedback. This paper analysis of today’s examination will help you to understand the overall exam pattern, difficulty level, and Questions Asked in IBPS RRB Office Assistant 12th Nov Exam which will be beneficial for applicants.

IBPS RRB Office Assistant Exam Analysis 2017 Section Wise

Subject

Number of Questions

Maximum Marks

Exam Level

Good Attempts

Reasoning Ability

40

50

Moderate

22-26

General Awareness

40

40

Moderate

24-29

Numerical Ability

40

50

Moderate-Difficult

17-22

English Language

40

40

Moderate

18-23

Hindi Language

40

40

Moderate

20-25

Computer Knowledge

40

20

Easy

32-36

Overall

200

200

Moderate

136-155

The Institute of Banking Personnel Selection conducts RRB Clerk Mains examination only on one shift. A huge number of candidates appeared in RRB Clerk / Office Assistant and here we have mentioned IBPS RRB Office Assistant 12th Nov 2017 Paper Analysis as per the candidate’s feedback. You can check overall difficulty level of examination, good attempt, section wise exam analysis, safe attempt, etc.

Reasoning Ability IBPS RRB Clerk 12th Nov Exam Analysis 2017

Topics

Number of Questions 

Difficulty Level
Alphanumeric Series 3 Moderate

Syllogism

5 Moderate

Sitting Arrangement

10

Moderate

Puzzles

10

Moderate

Coding-decoding

1

Easy

Data Sufficiency (Two Statement) 

3

Moderate

Alphabet Position

1 Easy

Direction Sense

2 Easy

Miscellaneous

5

Moderate

Total

40 Easy-Moderate

Quantitative Aptitude IBPS RRB Office Assistant Exam Analysis of 12th Nov

Topics

Number of Questions 

Difficulty Level

Data Sufficiency

5

Moderate

Quadratic Equations

7

Easy-Moderate

Data Interpretation

15

Moderate

Probability

2 Moderate

Profit and Loss

1

Moderate

Time and Work

2

Moderate

SI, CI, Speed and Time

2

Moderate

Averages

1

Easy

Mixture and Allegation

1 Moderate

Ratio and Proportion

1 Easy

Partnership

2 Easy

Boat and Stream

1 Easy

Total

40

Moderate

English Language IBPS RRB Office Assistant 12th Nov Exam Analysis 2017

Topics

Number of Questions 

Difficulty Level

Reading Comprehension

10

Moderate

Antonyms & Synonyms

4

Easy-Moderate

Cloze Test

10

Moderate

Spotting Errors

3

Moderate

Sentence Fillers (Words Based)

5

Moderate

Sentence Fillers  (Idioms/Phrase-based)

5

Moderate

Identify the Opposite Pairs

3 Moderate

Total

40

Moderate

Hindi Language IBPS RRB Office Assistant Mains Exam Analysis 2017

Topics

Number of Questions 

Difficulty Level

Reading Comprehensionc (गद्यांश )

10

Moderate

Word Usage (वाक्य व्यवस्था)

5

Moderate

Cloze Test (क्लोज़ टेस्ट)

10

Moderate

Error Spotting (वाक्य में त्रुटी)

5

Moderate

Vocab Based (Errors) (शब्दावली)

5

Moderate

Word Usage (शब्द प्रयोग)

5

Moderate

Total

40

Moderate

General Knowledge IBPS RRB Clerk Mains Exam Analysis 2017

40 questions (Moderate)

Computer Knowledge IBPS RRB Office Asst Paper Analysis of Mains Exam  

40 questions (Easy-Moderate)

IBPS RRB Clerk Questions Asked on 12th November 2017 Exam

1. What day is celebrated on 20th November?
Ans:
Universal Children's Day

2. The Bhitarkanika National Park is located in which state of India? 
Ans: Odisha

3. Bangalore situated near which river?
Ans: Vrishabhavathi (Karnataka)

4. CERSAI is used for?
Ans: Central Registry of Securitisation Asset Reconstruction and Security Interest (CERSAI) is a central online security interest registry of India.

5. I in UPI?
Ans: Interface

6. What does 'A' stands for in 'WMA'? 
Ans: Advances (Ways and Means Advances)

7. What does 'F' stands for in  IFSC?
Ans: Financial (Indian Financial System Code)

8. IMPS use for?
Ans: Instant Money transfer

9. Budapest is the capital of which country?
Ans: Hungary

10. Fine money launder rules over?
Ans: Rs. 70,000

11. INDRA 2017 exercise is between?
Ans: India and Russia

12. Govindobhog Rice which recently got GI status, is of which state?
Ans: West Bengal

13. Ram Mukhargee who died recently was related to which field?
Ans: 
Film Director

14. Noble prize of chemistry 2017?
Ans: 
Jacques Dubochet, Joachim Frank and Richard Henderson

15. On which device MMID works?
Ans: Mobile Phone

16. National Academy of Indian Railways is in which state? 
Ans:
Vadodara, Gujarat

17. Which bank cannot issue credit cards and cannot lend money?
Ans:
Payments Bank

18. Satya Pal Malik is the governor of which state?
Ans: Bihar

19. Kidambi Srikant related to which sports? 
Ans:
Badminton

20. Lake Baikal is in which country? 
Ans: Russia

21. Maximum amount compensation by Banking Ombudsman?
Ans: 20 Lakh (The banking ombudsman to pass an award by way of compensation for any loss suffered by the complainant has been increased from existing Rs 10 lakh to 20 Lakh)

22. Author of Golden House?
Ans: Salman Rushdie

23. In full form of UPI, U means?
Ans: Unified

24. Which country won Asian Hockey Cup?
Ans: India

25. Chhilchhila Wildlife Sanctuary is located at?
Ans: Harayana

26. ‘CANDI’ digital branch launched by?
Ans: Canara Bank

27. Pradhan Mantri mudra yojana scheme available in which types of bank?
Ans: All Banks

28. What is the meaning of "A" in PCA?
Ans: Action

29. What is the meaning of 2nd "R" in RERA?
Ans: Regulatory (Real Estate Regulatory Agency)

30. Which bank was opened in July 1988 for housing by Reserve Bank of India? 
Ans: National Housing Bank (NHB)

31. Who can not issue credit card and loans?
Ans: Payment bank

32. India has launched Startup 'sambandh' in association with which country?
Ans: Sweden

33. Global Trust Bank has been merged with which Indian Bank?
Ans: Oriental Bank of Commerce (OBC)

34. Manimahesh lake is located in which state of India ?
Ans: Himachal Pradesh

35. Which bank account is 'interest free?
Ans:  Current Account

36. Which term loan is typically taken out for a period of 2 weeks to 3 years pending the arrangement of larger or longer-term financing?
Ans: Short-term Loan (bridge loan)

37. A banknote, which is composed of only two pieces is called as?
Ans: Soiled Note

38. Tele-Law Services launched by by which of the following Ministry?
Ans: Electronics, IT, Law and Justice.

39. Partition Museum is situated in which state?
Ans: Amritsar, Punjab

40. Interest Rate for loan upto 3 Lakhs to SHG?
Ans: 7%

IBPS RRB Clerk Mains Exam Analysis 2017

We have mentioned IBPS RRB Office Assistant Exam Analysis 2017 for Mains examination which was held on 12th November. IBPS RRB Office Assistant 12th November Exam Analysis 2017 is most beneficial for those candidates who have attempted this examination. Candidates are advised to read IBPS RRB Clerk Mains Exam Analysis 12th November to know and analyze the overall difficulty level of examination section wise. Candidates can share their experience of IBPS RRB Mains exam. Candidates can also share their experience and IBPS RRB Office Assistant Questions Asked 12th Nov 2017 examination.

Add Your Comment

Comments (0)
Logo
Gear up for your career goal with WiFiStudy app

Do Apne Sapno ko Udaan

Install