Last Update: 05/11/2017 11:30 AM

IBPS RRB PO Mains Exam analysis 2017 - 5th Nov RRB Officer Exam (All Shifts)

IBPS RRB PO Mains Exam Analysis 2017

IBPS RRB PO Officer Mains Exam Analysis of 5th November 2017 is provided here for all shifts. Candidates are suggested to check the IBPS RRB Officer Exam Analysis of 5th November to understand the overall difficulty level of examination for those who are going have appeared in the RRB Officer Scale-I, II, III Mains examination. The mentioned paper analysis the totally based on the candidate’s review and feedback who have appeared in the RRB PO (Officer Scale-I, II, III) Mains examination on 5th November 2017. Candidates can check the overall all difficulty level, good attempts, exam pattern along with Questions asked on 5th Nov IBPS RRB Officer Mains Exam 2017. After ending the Officer Scale-I examination the IBPS will conduct the Office Assistant examination after few days.

IBPS RRB Officer Exam Analysis 2017 – 5th November RRB PO Mains Paper Analysis

Subject

No. Of Qs

Shift 1st

Level Of Qs

Good

Attempts

Reasoning

40

Difficult 

13-14

Quantitative Aptitude

40

Difficult 

10-13

General Awareness

40

Easy to Moderate

28-31

English Language

40

Moderate

20-22

Computer Knowledge

40

Easy

34-35

Hindi Language

40

Moderate

20-23

Overall

200

Moderate to Difficult

122-128

As we know, the IBPS RRB Officer Scale-I, II, III (PO) examination has been scheduled on 5th November 2017. Here you can check the full IBPS RRB PO paper analysis subject wise with topics to understand the level of examination like Easy, Moderate, and Difficult. The applicants who are engaged in appearing in the exams are advised to get the complete explication for IBPS RRB Officer Mains Exam Analysis 2017 for all days and shifts. IBPS RRB Officer examinations are being held for total 7152 posts of Officer Scale-I, II, III. Candidates who are searching for the IBPS RRB PO Mains Exam Analysis 2017 of 5th Nov are advised to read this page carefully to know everything about examination details.

Reasoning Ability IBPS RRB PO Exam Analysis of 5th Nov (All Shifts)

Topic

Number of Questions & Level

Shift 1st

Data Sufficiency

5 - Difficult

Machine Input-Output

5 - Difficult

Logical (Statement- Assumption)

5 - Difficult

Sitting Arrangement and Puzzles

21 - Difficult

Direction Sense

4 - Difficult

TOTAL

40 - Difficult

Quantitative Aptitude IBPS RRB Officer Exam Analysis of 5th Nov

Topic

Number of Questions & Level

Shift 1st

Data Interpretation

20 - Difficult

Data Sufficency

5 - Difficult

Number Series 

5 - Difficult

Probability

1 - Difficult

Mixture & Alligation

1 - Moderate

Ratio and Proportion

1 - Moderate to Difficult

Time and Work

1 - Moderate

Boat and Stream

1 - Moderate to Difficult

Partnership

1 - Moderate to Difficult

Miscellaneous

4 - Moderate to Difficult

TOTAL

40 - Difficult

English  IBPS RRB PO 5th Nov Exam Analysis 2017

Topic

Number of Questions / Level

Shift – 1st

RC (Reading Comprehension)

10 - Easy to Moderate

Narration

-

Spelling Test

3 - Moderate

One Word

2 - Moderate

Idioms

2 - Easy to Moderate

Active/Passive

3 - Moderate

Synonyms/Antonyms

5 - Easy to Moderate

Error Detection

5 - Easy to Moderate

Para jumbles

4 to 5 - Moderate

Sentence Improvement

4 to 5 - Moderate

Total

40 - Moderate

Hindi Exam Analysis of IBPS RRB Officers 5th Nov 2017

Topic

Number of Questions / Level

Shift – 1st

RC (Reading Comprehension)

10 - Moderate

Wrong Word

5 - Moderate

Sentence Rearrangement

5 - Moderate

Word Usage

5 - Moderate

Cloze Test

10 - Easy

Vocab Based (Errors)

5 - Moderate

Total

40 - Moderate

General Awareness IBPS RRB Officer Mains Exam Analysis 5th Nov 2017

40 Questions - Easy to Moderate

Computer Awareness IBPS RRB PO 5th November Exam Analysis 2017

40 Questions - Easy

Questions Asked on 5th Nov in IBPS RRB PO 2017 Mains Exam

1. Hidayatullah National Law University is in which state?
Ans: New Raipur, Chhattisgarh

2. Constituency of Prakash Javadekar?
Ans: MP

3. Pooja Kadian is related to which sports?
Ans: Wushu player

4. Rajiv Gandhi Orang national park is in which state?
Ans: Assam

5. President of Lebanon
Ans: Michel Aoun

6. Full form of UPI?
Ans: Unified Payment Interface

7. Tungabhadra Dam is situated in which state?
Ans: Karnataka

8. Caracas is the capital of which country?
Ans: Venezuela

9. Banwari Lal Purohit is the Governor of which state?
Ans: Tamil Nadu

10. Vijayawada is situated at bank of which river?
Ans: Krishna River

11. In MUDRA,  ‘M’ stands for?
Ans: Micro

12. In full form of ‘SHG’- S stands for?
Ans: Group

13. First payment bank and Fully digital bank of India?
Ans: Airtel Payment Bank

14. What is the meaning of P in PCA?
Ans: Prompt

15. Headquarters of ICAN?
Ans: Geneva, Switzerland

16. Kandla port is renamed as?
Ans: Deendayal Port

17. Diabetes Day?
Ans: 14th November

18. Recently died Kundan Shah is related to which field?
Ans:
Veteran Director

19. President of Taiwan?
Ans: Tsai Ing-wen

20. Literature Nobel Prize 2017?

Ans: Kazuo Ishiguro

21. Which state government has launched a grid connected rooftop solar program through net metering system?
Ans: Odisha

22. 10th BRICS summit will be held in?
Ans: Johannesburg, South Africa

23. Yudh Abhyas 2017, a joint military training exercise between India and ______?
Ans:
United States 

24. Cheque and DD come under which act?
Ans: Negotiable Instrument Act 1881

25. Gorumara National Park is located in?
Ans: West Bengal

26. Indian Museum, the largest and oldest museum?
Ans: Kolkata, West Bengal

27. One question related to Truncated Cheque?
Ans:

28. Insolvency board is regulated by whom?
Ans: 
IBBI (Insolvency and bankruptcy board of India)

29. What is the minimum capital required for small finance bank?
Ans:
100 Cr

30. HDFC acquired which of the following Bank?
Ans: 
Centurion Bank of Punjab

31. For the first five years, the stake of the promoter should remain at least _______?
Ans: 40%

32. Cheque truncation system introduced in which year?
Ans:  2010

33. The Banking Codes and Standards Board of India was registered as a society under which act?
Ans: Societies Registration Act, 1860

34. IDRBT located in hyderabad is established for?
Ans: Banking Technology

35. What is the purpose of Cross selling?
Ans: 

36. “People’s president” book written on which president?
Ans: Dr A P J Abdul Kalam

37. Central Coalfields Limited is a subsidiary of Coal India Limited headquarter is located in?
Ans: Ranchi

38. Reliance Stadium or Indian Petrochemicals Corporation Ltd Sports Complex Ground also known as the IPCL Ground is located in 
Ans: Vadodara, Gujarat

39. NABARD’s RIDF – 
Ans: Rural Infrastructure Fund

40. Bank note printing presses one at Mysore and another one at?
Ans: Nashik

IBPS RRB Officer Mains Exam Analysis of 5th Nov

Here, we have given the IBPS RRB Officer 2017 Exam Analysis for 5th November RRB PO / Officer exam section and topic wise. The IBPS RRB officer exam has been scheduled for 5th November 2017. The exam pattern, number of questions and total time allotted is being explained herein. All the applicants who are going to attempt the IBPS RRB PO examination on future dates are suggested to must-read full IBPS RRB PO 5th Nov Exam Analysis 2017 to know the overall difficulty level of examination section wise. Candidates can also share their experience of IBPS RRB PO / Officer Scale-I, II, III Mains exam. Thank You!

आज ही Download करें "WiFiStudy Mobile App"

Quiz | PDF | Job Alerts Download Now